De voordelen van winterbanden

’s Winters is de weg altijd minder betrouwbaar dan normaal, ongeacht of het sneeuwt, ijzelt, of nat is. Ervaar daarom de voordelen van winterbanden: meer grip, minder kans op schade, oftewel veiliger rijden gedurende de winterperiode. Bovendien bespaart u met winterbanden op de slijtage van uw zomerbanden.

Dankzij de komst van de winterband is het risico van grip-verlies fors verminderd. Door zijn specifieke vorm en unieke samenstelling vermindert de kans op aquaplaning en slippen en biedt dus grote voordelen.

Een winterband heeft een dieper en grover profiel, meer lamellen en een bijzondere rubbermengsel. Dat laatste zorgt ervoor dat de band zich aanpast bij koude temperaturen en daarmee de remkwaliteit verbetert.

Honda Winterbanden

Om te onthouden

  • een beijzelde weg is 2x zo glad als een besneeuwde weg
  • een beijzelde weg is 4x zo glad als een natte weg of laagje gesmolten sneeuw
  • een beijzelde weg is 8x zo glad als een droge weg

Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en montage van winterbanden.

Gaat u op wintersport?

Let op: winterbanden in Duitsland verplicht

Als u op wintersport gaat, let dan goed op. Sinds 4 december 2010 is er in Duitsland bij winterse omstandigheden een winterbandenplicht. Deze regel geldt ook voor Nederlandse automobilisten. De boete voor het rijden op zomerbanden in winterse omstandigheden bedraagt 40 euro, als u het overige verkeer hindert zelfs 80 euro. Onder ‘winterse omstandigheden’ verstaat de wet: ijzel, sneeuw(val), en ijsvorming op het wegdek.

Sneeuwvloksymbool

Winterbanden zijn volgens de Duitse regels banden met een sneeuwvloksymbool. All-weatherbanden zijn ook toegestaan, net als zogenaamde Mud&Snow-banden (M+S). Het profiel van alle banden moet minimaal 1,6 mm zijn maar de Duitse overheid raadt een minimum van 4 mm aan. Niet alleen in Duitsland geldt een verplichting, ook in Oostenrijk en delen van Frankrijk, Italië en Tsjechië zijn winterbanden bij winterse omstandigheden verplicht.

Winterbanden monteren?

Maak direct een afspraak met onze werkplaats.

Afspraak maken