Logo
Logo

 

 

 

DE HONDA CIVIC TYPE R
HOE DE BESTE NÓG BETER WERD

Kopen vanaf€ 88.560
Bijtelling22%

DE NIEUWE HONDA CIVIC TYPE R

Een icoon, een nekkenbreker, een legende. Dat is wel het minste waarmee je een Honda Civic Type R kan omschrijven. Met zijn 329 pk en 420 Nm koppel is hij nog beter dan ooit. Er is over élk aspect nagedacht en álles is beter dan zijn voorganger. Durf jij het aan?

Rev matching

Krachtig

Sterkste VTEC ooit

Dynamisch

Brembo remsysteem

Veilig

Drievoudig uitlaatsysteem

Luid

BETER DAN OOIT TEVOREN

Hoe kan Honda een al zo perfecte auto nóg beter maken? Het zal je verbazen! Door de turbo te herzien is de totale efficiëntie verbeterd. Ook het aantal bladen en de vorm van de turbine zorgen voor de krachtigste VTEC-turbomotor óóit. De handgeschakelde (natuurlijk) zesversnellingsbak is geoptimaliseerd vergeleken met het vorige model en ook het rev-matchsysteem is herontworpen. Het Brembo-remsysteem is opnieuw aangepakt voor een beter gevoel en een langere levensduur. Zelfs de temperatuurregeling en luchtkoeling zijn aangepakt. Dit is de beste Honda Type R tot nu toe.

ELK DETAIL HEROVERWOGEN

Eén van de meest krachtige auto’s in PK per liter. Dat is een titel die je niet zomaar krijgt. De nieuwe Honda Civic Type R heeft dit vooral te danken aan het gebruik van o.a. lichtgewicht componenten. Zo is het vliegwiel 18 procent lichter, heeft de auto 10 PK meer en is het chassis zo’n 15 procent meer stijf dan het oude model. Cijfers die cruciaal zijn bij dit kaliber auto’s. Alle aero-onderdelen zijn optimaal benut voor temperatuurregeling. De happers in de motorkap verzorgen extra koeling voor het VTEC-turboblok en de uitsparingen bij de wielkast verzorgen koeling voor het Brembo-remsysteem.

VOLWASSEN VAN BUITEN, STOER VAN BINNEN

De cockpit van een Honda Civic Type R typeert zich door de ‘driver-focussed’ opzet. Dat wil zeggen dat alle instrumenten om de bestuurder heen zijn gebouwd. Jij bent immers degene die deze wagen mag besturen, alle informatie is dan voor jou bedoeld. De voorste lichtgewicht sportstoelen met rode suède-effect bekleding liggen ook lager dan bij het oude model. Hierdoor heb je beter zicht over de lagere motorkap en worden dode hoeken geminimaliseerd. En zoals je gewend bent van een Type R zijn de sportstoelen er op gemaakt om jou perfect op je plek te houden. Uitzonderlijke ondersteuning voor uitzonderlijke prestaties.

VTEC-TURBO, DAT GAAT GOED SAMEN

Door de turbo opnieuw onder de loep te nemen heeft Honda deze Type R zo’n 10 PK extra kunnen geven. Meer bladen en een efficiëntere turbinevorm zorgt voor meer luchtstroom en dus meer vermogen. Hierdoor kunnen wij van De Bois zeggen dat dit de sterkste VTEC-turbomotor in een Type R óóit is. Combineer dat met een herontworpen handgeschakelde zesversnellingsbak en je hebt de perfecte combinatie voor brute kracht. Samen met het rev-matchsysteem stemt de auto het toerental perfect af tijdens het terugschakelen. Hierdoor blijft de Honda Civic Type R beter in balans tijdens het ingaan van een bocht.

 

 

Honda Civic Type R op voorraad