Logo
Logo

Honda Sensing

veiligheid voor iedereen

Een toekomst zonder botsingen, dat klinkt als een utopie, toch? Dit is wel iets waar wij van Honda de Bois naar streven. Een botsing is al vervelend genoeg maar wij gaan er voor om dit ook te beperken voor niet alléén de bestuurders van een auto. Alle verkeersdeelnemers hebben er baat bij als er geen botsingen meer zouden plaatsvinden. Veiligheidstechnologie en auto’s hand in hand, gecombineerd met ultiem rijplezier. Dat is waar Honda SENSING voor staat.

IETS OVER HET HOOFD GEZIEN? WIJ NIET.

Honda SENSING is een veiligheidssysteempakket. Dat wil zeggen dat dit niet voor één enkele functie staat maar een totaalplaatje aan systemen dat voor u werkt. Alsof uw Honda verandert in een uitkijktoren die alles in de gaten houdt. Denk bijvoorbeeld aan de Cross Traffic Monitor. Een systeem dat bij het achteruitrijden kan zien of er ander verkeer zijdelings aankomt. U krijgt dan vanzelf een melding als er dreigend gevaar is.

TE VEEL VERKEERSBORDEN? GEEN PROBLEEM.

Zowel binnen als buiten de bebouwde kom is het soms een wirwar aan borden, omleidingen en andere afleidingen. Gelukkig kan uw Honda de maximumsnelheid maar niet uit het oog verliezen. Door middel van een scherp haviksoog weet uw Honda altijd welke relevante borden er voor u als bestuurder gelden. Dat is wat verkeersbordherkenning voor u betekenen kan. Zo kunt u dus zélfs tijdens de tumult van het dagelijkse verkeer het overzicht bewaren.

PLOTSELING TE HARD? DACHT HET NIET.

Wist u al dat uw Honda over een intelligente snelheidsbegrenzer beschikt? U dient de Adaptive Cruise Control (ACC) knop één keer in te drukken, waarna u de LIM knop twee keer indrukt. Hiermee activeert u de snelheidsbegrenzer. Als u de maximumsnelheid overschrijdt dan klink eerst een geluidssignaal, waarna de Honda automatisch zijn snelheid zal verminderen tot de toegestane maximumsnelheid. De auto denkt met u mee en zorgt er voor dat u niet onbewust te hard gaat rijden. Voorkomt boetes maar vooral ook ongelukken. Dát is pas meedenken.

SPONTAAN REMMEN? METEEN REAGEREN!

Hoe vaak komt het wel niet voor dat u in de file staat en voor u beginnen de overige auto’s spontaan te remmen. Erg vervelend natuurlijk en dan hebben we het nog niet eens over de schrik! Een ongeluk zit in een klein hoekje en des te fijner is het als uw Honda meedenkt. Door het Collision Mitigation System denkt uw Honda altijd twee stappen vooruit. In het geval van spontaan remmen en het risico op frontale botsing bestaat, remt de Honda automatisch af om de impact van een botsing te minimaliseren.

TE DONKER? HONDA KIJKT MEE.

Als u de bebouwde kom verlaat kan het soms aardig donker worden. Al helemaal in de wintermaanden. Ook het rijden in bossen kan aan het einde van de middag verraderlijk donker worden. Uw Honda kan probleemloos schakelen tussen grootlicht en dimlicht. Door te herkennen hoe donker het is weet uw auto precies of er meer licht gewenst is. En vrees niet voor uw tegenliggers. Die worden automatisch herkend en het grootlicht schakelt zichzelf weer uit. Dat is wat de grootlichtassistent voor u betekenen kan. Zo bent u verder niemand tot last maar komt uw grootlicht wel van pas als dat écht nodig is.

VAN HET PAD AF? WIJ WETEN DE WEG.

We zijn niet allemaal altijd even scherp. Soms kunt u afdwalen tijdens het rijden of heeft u even niet door dat u de rijbaan gaat verlaten. Wederom zorgt Honda er voor dat u op het juiste pad blijft. Door middel van Road Departure Mitigation weet u zeker dat u binnen de lijntjes blijft. Uw Honda herkent de lijnen van het wegdek en zorgt door middel van subtiele correcties dat het weer goed komt. Dat is pas meedenken en dat vinden wij van Honda de Bois heel gewoon. Ontdek wat Honda SENSING voor u betekenen kan.