Logo
Logo

MVO

Honda de Bois is erkend duurzaam

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Maar wat houdt duurzaam ondernemen precies in?

Bij duurzaam ondernemen houdt een bedrijf rekening met mens en milieu in de bedrijfsvoering. Honda de Bois is sinds 4 september 2013 een officieel Erkend Duurzame Honda-dealer. Het certificaat Erkend Duurzaam, uitgereikt door de BOVAG, bewijst dat Honda de Bois in alle facetten van de bedrijfsvoering maatschappelijk verantwoorde en duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

De BOVAG heeft het certificaat ‘Erkend Duurzaam’ ontwikkeld voor bedrijven in de automotive sector die duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen aantoonbaar in hun bedrijfsvoering hebben doorgevoerd. De onafhankelijke beoordeling is in handen van ARN (Auto Recycling Nederland). Hierbij worden de autobedrijven onder andere getoetst op energiebesparing en het scheiden van afval, maar ook op aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van personeel, de maatschappelijke betrokkenheid in de omgeving en het al dan niet aanbieden van energiezuinige auto’s.

Trots op ons certificaat!

"Maatschappelijk verantwoord ondernemen begint bij dagelijkse werkzaamheden en bewustzijn onder medewerkers. Dit certificaat is een grote stap voorwaarts. Maatschappelijke betrokkenheid is belangrijk bij ons, zichtbaar in onze sponsoring van regionale sportverenigingen en energiebesparende maatregelen zoals hoogfrequente TL-verlichting en aanwezigheidssensoren. We moedigen klanten aan duurzame middelen te gebruiken, zoals hybride vervangend vervoer en leenfietsen. 

Het certificaat is geen eindstation; we streven naar voortdurende verbetering en hercertificering. Ons actieplan omvat afvalscheiding, milieuvriendelijke verlichting en waterbesparende middelen om onze doelstellingen te bereiken."