Logo
Logo

Voorjaars onderhoudtips!

De dikke winterkleding kan bijna de kast weer in. Het voorjaar begint en dat betekent dat naast het huis en de tuin ook de auto eens een grondige schoonmaak en check-up verdient. 

Tip 1: Verwijderen van strooizout

Na de lange en koude winter begint de grote autoschoonmaak met het verwijderen van restanten van strooizout. Daarbij adviseren wij u aandacht te besteden aan de onderzijde van de auto en de wielkasten. Het agressieve zout kan zich vasthechten en zorgen voor aanslag en kostbare reparaties.

Tip 2: Verbeter zicht door reiniging van de binnenruit

Steenslag kan kleine lakbeschadigingen veroorzaken, die meestal eenvoudig hersteld kunnen worden. Door het veelvuldig gebruik van verwarming, ventilatie en airconditioning is er aan de binnenkant van de voorruit mogelijk een vettige laag ontstaan. Dat kan heel vervelend zijn bij een laagstaande zon en het zicht ernstig belemmeren. Het zal u verbazen hoe het zicht verbetert wanneer u de voorruit aan de binnenkant grondig heeft gereinigd.

Tip 3: Vervanging van rubbers

De wintermaanden eisen ook van de ruitenwisserbladen hun tol. Vorst en droge lucht kunnen ervoor zorgen dat ruitenwisserbladen sneller slijten of scheuren.  Dat kan ook gelden voor de raam- en deurrubbers.

Tip 4: Terug wisselen van banden

Als u in de winter heeft gereden met winterbanden dan is het verstandig deze terug te wisselen bij temperaturen boven de 7 ℃. Bij deze temperaturen presteren zomerbanden beter ten opzichte van winterbanden.

Tot slot kan een ‘rondje techniek’ pech of een bekeuring voorkomen. Een controle van de complete verlichting voor en achter, van de koelvloeistof, het olieniveau en de accu rondt de voorjaarsschoonmaak af. Heeft u geen tijd of gelegenheid om dit zelf uit te voeren? Kom gerust bij ons langs, dan doen wij het voor u!

Plan hier uw werkplaats afspraak online in.