Logo
Logo

Subsidie voor een elektrische Honda

Tot wel €2.950 subsidie voor een elektrische Honda!

Start uw elektrische avontuur nu

ONTVANG SUBSIDIE BIJ AANSCHAF VAN EEN ELEKTRISCHE HONDA

Wilt u als particulier een elektrische auto aanschaffen of private leasen? Dan hebben we goed nieuws voor u! U kunt nu subsidie aanvragen voor een volledig elektrische Honda e:NY1. De subsidie bedraagt €2.950 voor een nieuw elektrisch model of €2.000 voor een occasion.

Emissievrij autorijden moet voor veel meer mensen aantrekkelijk worden, vindt de overheid. Zakelijk rijders profiteren al van een gunstige fiscale bijtelling wanneer ze kiezen voor een volledig elektrische auto. Met de subsidie op elektrische auto’s wil het kabinet elektrisch autorijden voor nóg meer mensen – dus ook privérijders – bereikbaar maken en daarmee het milieuvriendelijke vervoer stimuleren. Om het voor iedereen toegankelijk te maken heeft de overheid daarom een flink bedrag beschikbaar gesteld. Aan de subsidiepot zit wel een maximum. Particulieren die in aanmerking willen komen voor de overheidskorting dienen daarom op tijd hun subsidieaanvraag in te dienen!

AANVRAAG SUBSIDIE INDIENEN MET UW DIGI-D

U kunt vanaf 10 januari subsidie aanvragen via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De aanvraag indienen gaat met gebruik van uw DigiD.

Voordelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden heeft tal van voordelen. Een elektrische auto is minder belastend voor het milieu en stoot geen schadelijke stoffen uit. Andere pluspunten:

– Elektrische auto’s zijn voordelig in gebruik en onderhoud 
– U betaalt tot 2025 geen wegenbelasting (motorrijtuigenbelasting, MRB)
– De verbruikskosten zijn lager, vooral als u goedkoop kunt opladen op uw werk of via zonnepanelen
– Elektrisch rijden is stil en zeer comfortabel
– Met een laadpaal aan huis of in de buurt hoeft u niet meer langs het tankstation

Wie mag gebruik maken van de subsidie?

De subsidie is alleen bedoeld voor particulieren, dus niet voor zakelijk rijders of zzp’ers. De subsidie geldt voor personenauto’s met 0 gram uitstoot, met een oorspronkelijke cataloguswaarde/nieuwprijs tussen de € 12.000 en € 45.000 en een minimale elektrisch actieradius van 120 kilometer (volgens WLTP). De subsidie is niet van toepassing op hybride of plug-in hybrideauto’s.

Waarom is de subsidieregeling ontstaan?

Het doel van de overheid is om de keuze voor een elektrische auto te stimuleren. De subsidie resulteert in een kleiner prijsverschil met een personenauto op fossiele brandstof en zorgt ervoor dat de ambities uit het Regeerakkoord en het Klimaatakkoord worden verwezenlijkt. In het Regeerakkoord is afgesproken dat uiterlijk in 2030 alle nieuwe personenauto’s emissieloos zijn.

De doelstellingen van het Klimaatakkoord zijn onder meer:
– Rond 2025 moet er een volwaardige markt van gebruikte elektrische auto’s voor particulieren zijn
– In 2030 dient 100 % van de nieuwverkopen van personenauto’s elektrisch te zijn

DE HONDA E:NY1 PRIVATE LEASEN?

De subsidie is vooral ook goed nieuws voor automobilisten die hun elektrische Honda willen private leasen. U rijdt dan een paar jaar in een gloednieuwe elektrische Honda tegen een scherp vast maandbedrag, zonder dat de auto uw eigendom wordt. Alle kosten – zoals service en onderhoud – zijn inbegrepen, behalve het opladen. U hoeft de aanschafprijs niet ineens te betalen en hebt geen risico op waardedaling.

De subsidie wordt maandelijks met u verrekend. U krijgt dus niet het volledige bedrag in één keer terug.
 

WELKE VOORWAARDEN GELDEN ER VOOR DE SUBSIDIE TIJDENS PRIVATE LEASE?

Een voorwaarde is dat de auto enkele jaren op naam van dezelfde eigenaar blijft staan. Beëindigd u binnen vier jaar uw private-leasecontract, dan stopt ook de subsidie die in maandelijkse termijnen wordt uitbetaald. Eigenaren die binnen drie jaar een andere auto kopen, betalen een deel van de subsidie terug.

Nog een voorwaarde is dat de elektrische auto wordt aangeschaft bij een erkend autobedrijf. Dit geldt ook voor gebruikte elektrische auto’s. U bent daarom bij Honda de Bois als officiële Honda-dealer aan het juiste adres. Wij dragen als Honda-dealer het Private Lease keurmerk, zodat u gebruik kunt maken voor de subsidieregeling.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.