Logo
Logo

Schoonmaaktips voor uw auto

Insecten verwijderen? Met deze vier gouden tips bent u zo klaar!

In de zomer vliegen de insecten ons weer om de oren. Voor uw auto kunnen deze beestjes zeer hinderlijk zijn; na een rit over de snelweg kan de voorruit ontsierd worden door insecten.

Na een paar uurtjes in de zon, zitten de insectenresten zo vast dat ze er nauwelijks af te krijgen zijn. Het sproeien met ruitenvloeistof maakt het vaak nog erger; het geeft vervelende vegen en een waas waardoor uw zicht wordt belemmerd. Honda de Bois geeft u een paar tips om de voorruit en de lak eenvoudig schoon te krijgen.

Tip 1: Zo snel mogelijk verwijderen met water

Als de zon nog niet te lang heeft ingebrand, doet u er goed aan om de insecten zo snel mogelijk te verwijderen met veel (schoon) water. Let erop dat u eventueel zand eerst afspoelt, anders krast dit in de lak

Tip 2: Alternatief in Nylon

Mochten de insecten al een tijdje op uw autoruit vastgeplakt zitten en u heeft niet direct een zachte spons tot uw beschikking, probeert u dan eens een nylon panty(kous) met wat zeep. Het nylon werkt op een zachte manier de insecten los, zonder te schuren

Tip 3: Geweekte doek

Een in warm water gedrenkte handdoek of theedoek leggen op de plek waar de insecten vastgehecht zitten, werkt ook goed. Door het vocht worden de resten losgeweekt en na een half uurtje kunt u de restjes er eenvoudig afspoelen met (schoon) water.

Tip 4: Insectenreiniger

Het snelste en gemakkelijkst is om een fles insectenreiniger aan te schaffen en die uit voorzorg alvast in uw auto te leggen. Zo bent u altijd voorbereid op de zomerzon en de insecten.