Doorrijden op winterbanden levensgevaarlijk

Geen reacties

Het lijkt misschien onschuldig, en dat is ook de reden dat er circa 500.000 voertuigen nog rijden op winterbanden, maar het doorrijden op winterbanden in de zomer, is levensgevaarlijk. Met hoge temperaturen kan de remweg tot wel 50% langer worden!

BOVAG heeft een steekproef uitgevoerd en zijn er hierbij achter gekomen dat van de 8,5 miljoen personenauto’s in Nederland, hiervan nog 5,73 doorrijdt op winterbanden. Wat is nu de reden dat deze groep door blijft rijden? Vaak blijkt het onwetendheid te zijn. Een aantal rijders geeft aan het totaal te zijn vergeten en een ander deel vertelt het gevaar er niet van in te zien, “Ik rijd altijd enorm voorzichtig, dus ik heb niet het idee dat zo gevaarlijk is om hiermee door te rijden”. Aan geldbesparing zal het niet liggen, aangezien er meer brandstof wordt verbruikt en de winterbanden ook nog eens sneller slijten in de zomer. Uiteindelijk help je jezelf er dus niet mee. Nog een nare bijkomstigheid is de invloed die winterbanden in de zomer hebben op de wegligging. De samenstelling van de winterbanden heeft invloed op de grip op de weg. Als laatste blijkt het slecht voor het milieu te zijn omdat je meer brandstof uitstoot.

Al met al is het dus nooit een goed plan om door te rijden met winterbanden in de zomer. Bij Honda de Bois helpen wij u graag bij het verwisselen van uw banden en bieden wij de service van ons bandenhotel aan.