De baby – NSX

Geen reacties

Honda heeft nu officieel het digitale doek getrokken van de Vision Gran Turismo, een pixelracer die voor een racespel is ontworpen en het mysterie van de ‘baby-NSX’ voor eens en voor altijd oplost. We hopen natuurlijk dat deze auto echt 

Twee jaar geleden verschenen patentschetsen van een sportieve compacte Honda waar geen enkele informatie over bekend was. Het lag voor de hand dat Honda aan een kleinere NSX-achtige werkte, een auto die als relatief betaalbare sportauto van het merk zou kunnen fungeren. Helaas, het mocht niet zo zijn. De patentplaten bleken namelijk betrekking te hebben op deze Vision Gran Turismo. Precies, een auto die de digitale wereld zeer waarschijnlijk nooit zal verruilen voor de echte.

De Vision Gran Turismo is getekend in Honda’s Noord-Amerikaanse designstudio in Los Angeles. De voor racegame Gran Turismo Sport bestemde scheurneus weegt op papier slechts 899 kilo dankzij een geheel uit koolstofvezel vervaardigde koets. Een 2,0-liter viercilinder, een V-TEC-machine, stuurt 410 pk via een achttrapsautomaat met dubbele koppeling naar de achterwielen. Stiekem blijven we hopen dat Honda grotere plannen heeft met zijn ogenschijnlijk geweldig sturende baby-NSX.

Honda-Vision-Gran-Turismo2
Honda-Vision-Gran-Turismo
Honda-Gran-Turismo-3
Honda-Vision-Gran-Turismo1