De eerste Honda Clarity Fuel Cell

1 reactie

De eerste Honda Clarity Fuel Cell is in Europa gearriveerd. Hij wordt hier nog niet gecommercialiseerd, maar moet wel een bijdrage leveren aan het promoten van brandstofcelauto’s. Daarom voert Honda een test uit met deze Honda Clarity Fuel Cell op waterstof.

Honda is de afgelopen 30 jaar bezig geweest met onderzoek naar waterstof als brandstof. Dat onderzoek zal de komende jaren zijn vruchten afwerpen door in verschillende Europese landen de eerste Honda Fuel Cell te gaan testen. Op een volle tank waterstof kan de Honda Clarity zo’n 589 kilometer rijden wat recent is getest door de Environment Protection Agency, in de Verenigde Staten gevestigde, .

Zes auto’s zijn onlangs in Europa aangekomen om deel te nemen aan een Europees proefproject voor rijden op waterstof. De eerste auto’s worden overhandigd aan klanten in Londen en Kopenhagen die er dagelijks gebruik van zullen maken. Wanneer het project volledig is opgestart zullen er in totaal 185 auto’s met brandstofcel rondrijden. De auto’s worden onder andere getest in Oostenrijk, Denemarken, Duitsland, Italië, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.