Bandenwisselen

Geen reacties

Wanneer tijd om te wisselen?

Twijfelt u wel eens over wat het juiste moment is om over te stappen van winter- naar zomerbanden? Ondanks een aantal zonnige dagen, kan de temperatuur nog behoorlijk schommelen tot onder het vriespunt. Wat is nu het beste moment om de winterbanden om te wisselen voor zomerbanden?

De verschillende weertypen in de zomer en de winter stellen verschillende eisen aan banden. Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld om bij koude temperaturen soepel te blijven, grip te houden en winterse neerslag te trotseren. Onder de 7 graden presteren winterbanden beter dan zomerbanden. Zomerbanden zijn gemaakt van een andere rubbersamenstelling, waardoor ze juist bij temperaturen boven de 7 graden beter geschikt zijn voor uw auto.

Plan direct een afspraak voor de bandenwissel

Door op het juiste moment de banden te wisselen weet u zeker dat u het beste uit de banden haalt en voorkomt u onnodige extra slijtage van de banden.

  • Door hoge temperaturen in de zomer, slijt het rubber van winterbanden extra snel, omdat het rubber daar niet op berekend is.
  • In de winter slijt het rubber van zomerbanden juist weer sneller, omdat het rubber harder wordt. Hierdoor heeft de band minder grip en gaat deze sneller glijden.

Een andere grote invloed op slijtage is bandenspanning. Rijden met een te hoge of te lage bandenspanning, zorgt ook voor extra slijtage aan de banden. Bovendien is de kans op een klapband groter. Controleer daarom regelmatig de bandenspanning. Ook daarvoor kunt u (zonder afspraak) bij Honda de Bois terecht.