VERNIEUWD JAZZ e:HEV-AANBOD UITGEBREID MET NIEUWE ADVANCE SPORT-VARIANT

Geen reacties

Honda verbetert zijn Jazz-aanbod en voert updates door bij alle modellen. Een nieuwe Advance Sport-uitvoering kent exclusieve stylingsdetails aan binnen- en buitenkant.

Het vernieuwde Jazz-aanbod beschikt ook over een herziene e:HEV-hybride aandrijflijn. De updates zorgen voor verbeterde rijeigenschappen, meer vermogen en sterker trekvermogen zonder dat de CO2-uitstoot of het brandstofverbruik beïnvloed wordt.

Exterieur- en interieurontwerp evolueert naar een volgend niveau

De Elegance- en Advance-modellen zijn nu uitgerust met een nieuwe, meer uitgesproken grille en een donkerder inzetstuk voor de koplampen. De vernieuwde onderzijde van de zorgvuldig vormgegeven bumpers voor- en achteraan geven de Jazz een meer gefocust uiterlijk. Nieuwe kleuren voor de lichtmetalen velgen van de Advance-uitvoering vervolledigen de uitwendige aanpassingen aan de Jazz.

Ook de Jazz Crosstar krijgt verschillende uiterlijke aanpassingen, met een robuustere, meer avontuurlijke uitstraling als resultaat. De meer uitgesproken grille heeft een duidelijk honingraatontwerp. De vernieuwde bumpers zijn voorzien van zilveren inzetstukken, ontworpen om eruit te zien als bodembescherming, samen met de nieuwe, bijpassende sideskirts. Een nieuw uiterlijk voor de lichtmetalen velgen werkt de updates af met, samen met een nieuwe kleurstelling: Fjord Mist Blue.

Aan de binnenkant zijn de Elegance- en Advance-modellen voorzien van nieuwe kleuren, materialen en afwerkingsdetails. Nieuwe stoelbekleding en de nieuw vormgegeven voetplaat en deurpanelen verfraaien het vernieuwde interieur van de Crosstar, net als de nieuwe afwerking van het dashboard, de middenconsole en het minimalistisch vormgegeven stuurwiel.

Gloednieuw Advance Sport-model

Het nieuwe, opvallende Advance Sport-model – verkrijgbaar in de exclusieve lakafwerking, Urban Gray – geeft de Jazz e:HEV nog meer aantrekkingskracht. Deze uitvoering is voorzien van unieke voorbumperafwerking, een sportieve grille, hoogglans zwarte zijspiegels en unieke, 16-inch lichtmetalen velgen.

Binnenin profiteert de Advance Sport van specifiek uitgewerkte verbeteringen waardoor het premium sportieve gevoel van de nieuwste Jazz e:HEV nog groter wordt. De stoelen zijn afgewerkt met een unieke combinatie van zwart synthetisch suède en grijs synthetisch leer. De bekleding van het nieuwe stuurwiel, de centrale armsteun en de deurpanelen is minutieus afgewerkt met een contrasterend geel stiksel.

Verbeterde e:HEV hybride prestaties

De vernieuwde Jazz e:HEV kan rekenen op de gekende responsieve en uiterst efficiënte geavanceerde hybridetechnologie van Honda. De nieuwste generatie e:HEV-aandrijflijn bestaat uit twee elektromotoren, een zuinige benzinemotor, automatische transmissie en drie intelligente rijmodi. Zo wordt elke rit verfijnd en energiezuinig.

Alle aspecten van het e:HEV-systeem werden opnieuw uitgewerkt, wat zorgt voor meer efficiëntie, meer rijgemak en meer vermogen. Het vermogen van de elektrische aandrijving stijgt met 10 kW (14 pk), voor een totaalvermogen van 90 kW (122 pk). Het vermogen van de generator neemt toe met 8 kW, goed voor een piek van 78 kW (106 pk). Het vermogen van de 1,5-liter benzinemotor met benzine-inspuiting met één verstuiver per cilinder neemt 7 kW toe en produceert nu een maximum van 79 kW (107 pk). Het koppel is nog steeds 131 Nm.  Het zuinige hybridesysteem van Honda produceert een CO2-uitstoot vanaf 102 g/km. Voor het Advance Sport-model is dat 106 g/KM.

De automatische transmissie van de Jazz e:HEV werd herzien voor meer soepelheid, verbeterd rijgemak en een meer meeslepende rijervaring. De aangepaste acceleratierespons van de Crosstar-, Elegance- en Advance-modellen vergroten het acceleratiegevoel. De Advance Sport onderscheidt zich nog verder van de andere modellen door een andere instelling van het gaspedaal, wat zorgt voor meer aandrijfkracht en verbeterde responseigenschappen. Daarbovenop werd de lineaire schakelregeling herzien waardoor de benzinemotor een nieuw, hoger schakelpunt van 6.300 tpm heeft.

Om de voordelen van de aangepaste aandrijflijn optimaal in te zetten, werd ook de ophanging van de Advance Sport aangepast. De voorste veerconstante is 8% lage, de achterste 20%. Deze herziene stijfheidsbalans van voor naar achter vermindert de longitudinale krachten voor een meer gefocuste, dynamische rit. De nieuwe, stijvere dempers zorgen dan weer voor meer grip en snelheid in bochten.

Trekvermogen

Dankzij nuttige feedback van klanten voegt Honda nu trekvermogen toe, wat de Jazz e:HEV nog veelzijdiger maakt. Alle uitvoeringen kunnen een gewicht van 500 kg trekken, voldoende voor kleine aanhangwagens of een fietsendrager.

Ongekende gevoel van ruimte dankzij slimme indeling

De nieuwe Jazz behoudt zijn toonaangevende binnenruimte, het geliefde kenmerk van de vorige generaties. De brandstoftank zit verscholen in het midden van het chassis, onder de voorste stoelen verscholen zit. Dat maximaliseert het ruimtegevoel in de wagen en is uniek in deze klasse.

Hierdoor is de Jazz uitgerust met de uitzonderlijk veelzijdige Magic Seats achteraan. Afhankelijk van de benodigde laadruimte kunnen de stoelen volledig platgelegd of opgeklapt worden, wat enorme flexibiliteit biedt

Honda SENSING biedt een uitgebreid veiligheidspakket

Als aanvulling op het reeds sterke pakket van de nieuwe Jazz, biedt Honda de meest uitgebreide, geavanceerde veiligheidsfuncties en hulpmiddelen in zijn klasse voor de bestuurder.

Een camera met hoge resolutie en een brede hoek zorgt voor een beter bewustzijn van de omgeving van het voertuig. Het systeem herkent bermen zonder stoepranden of markeringen. De actieve veiligheidssystemen werden herzien zodat ze minimaal storen tijdens dagelijkse ritten.

De Traffic Jam Assist, nu ook met stuurondersteuning vanaf 0 km/u, neemt heel wat belasting weg bij de bestuurder tijdens het filerijden en verhoogt de nu al indrukwekkende bescherming tegen botsingen.

Deze geavanceerde rijhulpsystemen zorgen voor een aanvulling op de standaard voorziene veiligheidssystemen. Zo zijn er tien airbags, waaronder knie-airbags voor de inzittenden en airbags voor in het midden. De nieuwste Jazz en Jazz Crosstar beschikken over actieve veiligheidstechnologieën en rijhulpmiddelen die de maximale beoordeling van vijf sterren hebben gekregen bij de Euro NCAP-veiligheidstests van 2020.