2020 White Honda Civic Type R hot lap at Spa-Francorchamps

De Bois goes Spa-Asia!

De nieuwe Honda Civic Type R
Beter dan ooit
11 generaties Honda Civic
Van klein naar groot
2022 Honda CR-V at Spa-Francorchamps

Ronkende motoren en fluitende turbo’s

Afgelopen zondag, 18 september, stond Spa-Francorchamps volledig in het teken van Aziatische auto’s. Het evenement Spa-Asia vond namelijk plaats! Hét evenement om verschillende Aziatische merken eens goed van dichtbij te bekijken. Voornamelijk het grote aanbod aan, zowel oude als nieuwe, Honda’s was enorm. Kent u ze nog? De Honda Insight, Prelude of Accord? Stuk voor stuk prachtige wagens uit de jaren 90. Maar ook de Honda S2000 en zélfs een oude NSX waren van de partij. En het gros heeft zich zelfs op het circuit gewaagd voor wat snelle rondes.
En wij van Honda de Bois mochten hier met onze ‘bescheiden’ CR-V tussen staan!

Modded Honda Civics at Spa-Francorchamps

Hoe meer Civics, hoe beter!

Behalve het feit dat wij hier de nieuwe Honda Civic Type-R kwamen bewonderen, waren er ook veel deelnemers om op het circuit te rijden. Verspreid over de gehele dag vonden er auto- en motorsessies plaats. Dynamische tweewielers en vlugge vierwielers wisselden elkaar af. En dan is natuurlijk niets beter dan een oververtegenwoordiging aan Civics! Met luid fluitende turbo’s en grote uitlaten was het een ongelofelijk kabaal waar menig autoliefhebber vrolijk van wordt! Het was ontzettend lastig om een originele Civic aan te treffen. Menig wagen was voorzien van aerodynamica en héél veel carbon fiber onderdelen. Grotere turbo’s en aangepaste inlaattrajecten, alles om maar zo veel mogelijk kracht uit de VTEC motorblokken te persen.

First and second gen Honda Civic 2

Alle Civics van klein naar groot

Wij van Honda de Bois zijn voornamelijk naar Spa-Francorchamps afgereden voor de expositie van Honda BeNeLux. Net zoals op het Concours d’Elegance stonden zij hier met 11 generaties aan Honda Civic. De Civic is natuurlijk niet voor niets een van de meest langlopende modelnamen ooit. Al sinds 1972 is dit merk verkrijgbaar en laat hij ook overduidelijk zien waarom het keer op keer succesvol is. Zelfs de allereerste Honda Civic (rechts op de foto) was bestempeld als meest brandstofefficiënte auto volgens het Amerikaanse Environmental Protection Agency. En dat al in 1972! Door informatieborden werd je als bezoeker meegenomen in 50 jaar Honda Civic. Het is niet zomaar een Honda. Het is een Honda Civic.

2023 Honda Civic Type R highlight right

De kers op de taart. De 2023 Honda Civic Type R

Daar is ie dan. 330 pk en 420 Nm koppel. En dit alles door een 2.0 liter VTEC TURBO motorblok! Verbeterde aerodynamica en extra koeling in de motorkap. Zelden was een Honda Civic Type R zó compleet als nu! En het beste van dit alles? Je kunt kiezen voor een HANDBAK. Misschien niet het meest moderne, maar wat past dat goed bij een sportwagen van dit kaliber. De 350mm Brembo remmen zorgen er voor dat al dit geweld ook op tijd weer stil komt te staan. Rode kuipstoelen houden je bij elke bocht stil en stabiel in de auto. Wist u dat de ‘power-to-weight ratio’ van deze Type R (4.33 kg/pk) beter is dan die vande originele NSX Type R (4.50 kg/pk)? Dat laat wederom zien dat deze 2023 Honda Civic Type R gewoon klopt. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot we hem op de weg tegenkomen!