Vijf handige tips voor een autovakantie

Geen reacties

Ga je deze zomer op vakantie met de auto? We hebben vijf tips voor je klaarstaan die ervoor zorgen dat je goed voorbereid de weg op kan!

Vertrek ’s nachts
Bij een lange rit is het een goed plan om ’s nachts te vertrekken. Zo zorg je ervoor dat je fris de weg op gaat en niet meteen de eerste uren van je reis in de file doorbrengt. Als je met kinderen op vakantie gaat kunnen zij lekker slapen en heb je een rustig sfeertje. Bij een rit van twaalf uur kom je dan ook nog eens overdag aan op je bestemming.

Check of je auto helemaal oké is
Je wilt natuurlijk niet met pech langs de weg komen te staan in het buitenland. Daarom is het belangrijk dat je weet of je auto oké is. Dit kun je bij een garage laten controleren maar een aantal dingen kun je ook zelf thuis checken, namelijk:
– Bandenspanning
– Bandenprofiel
– Oliepeil
– Koelvloeistof
– Lampen
– Ruitenwisservloeistof

Zo zorg je ervoor dat je veilig en goed voorbereid aan je reis begint.

Brandstof tanken
In het buitenland moet je natuurlijk ook tanken. Het kan alleen zo zijn dat de brandstoffen hier andere namen hebben waardoor je niet meer weet welke je moet tanken. Google van tevoren welke brandstof je moet hebben in verschillende landen zodat je per ongeluk de verkeerde brandstof tankt.

Compact en veilig inpakken
Het is altijd een hele uitdaging om je auto goed in te pakken. Denk daarom goed na over wat je écht nodig hebt op vakantie en mee neemt, zodat je nog ruimte over hebt voor een souvernirtje op de terugweg! Het is veiliger om zware voorwerpen onderop te plaatsen. Het is beter voor het zwaartepunt van de auto en veiliger in het geval van een ongeluk. Zorg ervoor dat er geen spullen boven de rugleuning van de achterbank uitkomen zodat deze niet naar voren vliegen bij een noodstop. Als je echt geen ruimte meer hebt is het slim om het vast te binden.
Controleer na het inpakken opnieuw de bandenspanning omdat deze na het inladen kan verschillen.

Bepak de dakkoffer zo licht mogelijk
Wanneer je een dakkoffer meeneemt is het veiliger om hier zoveel mogelijk lichte spullen in te stoppen. Het zwaartepunt van de auto blijft dan laag en het is makkelijker om uit te wijken als het zo ver komt.