100% EMOTIE, 0% EMISSIE.

Zeg maar dag tegen het verleden. De volgende generatie elektrische auto’s komt eraan. De nieuwe Honda e, de nieuwe elektrische auto van Honda, neemt een gewaagde stap met zijn design en technologie.

https://www.youtube.com/watch?v=JP96NxZskyU

Onze steden veranderen: waarom onze auto’s dan niet?

Onze steden groeien en ontwikkelen zich in een rap tempo. Het wordt tijd dat de auto hierin mee gaat evolueren. Honda heeft daarom de perfecte stadsauto ontwikkeld: een volledig elektrische auto met een bijzonder kleine draaicirkel  en de nieuwste technologie op het gebied van veiligheid en comfort.

Het moderne minimalisme is meer dan het op het eerste gezicht lijkt

Het Honda e Prototype is geïnspireerd op de originele Honda Civic. Heeft een moderne retro-look, met minimale details en een sportieve uitstraling. Zijn symmetrische koplampen met led-technologie worden door een pianozwarte afwerking omgeven. Een effect dat ook aan de achterkant van de auto terugkomt. Waar mogelijk is alles verborgen wat verborgen kan worden. Bestuurdersassistentiesystemen zijn bijna onzichtbaar voor het blote oog. Oplaadpoorten zijn niet te zien. Het dak lijkt zachtjes boven het prachtige glasoppervlak te zweven.

De unieke, ontspannen omgeving van de Honda e

De open lay-out van het Honda e Prototype is geïnspireerd door Japanse architectuurprincipes en weerspiegelt ‘Ma’. Dat woord beschrijft de dynamiek die gecreëerd wordt door open ruimte. De ontwerpers en ingenieurs van Honda werkten op harmonieuze wijze samen en creëerden een lay-out met een vlakke vloer en achterwielaandrijving, waardoor een dergelijk open interieur mogelijk is. Duidelijke, beknopte grafische weergaven op het bestuurdersinformatiescherm en het infotainmentsysteem zorgen ervoor dat de nieuwste technologie het natuurlijke gevoel aanvult. Opbergruimtes en laadpoorten zorgen ervoor dat alles plek heeft. 

GEAVANCEERDE TECHNOLOGIE, VERFIJNDE EENVOUD

Het digitale dashboard van het Honda e Prototype over de volledige breedte laat zien hoe technologie mensen beter kan verbinden. Perfecte smartphoneconnectiviteit, spraakgestuurde systemen, allerlei informatie over de reis en rijstijl van de chauffeur zijn beschikbaar. De eenvoudige buitenspiegel is vervangen door de nieuwste, meest geavanceerde videocamera’s, die de omgeving gedetailleerder weergeven dan welke spiegel dan ook en het gevaar van blinde hoeken vrijwel uitsluit. Ze elimineren ook weerstand. Knoppen met snelkoppelingen naar populaire functies zijn op het stijlvolle tweespaaksstuurwiel geplaatst. En heeft u gemerkt dat er iets ontbreekt? Er is geen versnellingspook. In plaats daarvan zijn er knoppen voor rijden, achteruitrijden en parkeren, handig bij de knie van de bestuurder geplaatst.

Opladen waar en wanneer u maar wilt

Als auto’s ons vrijheid geven, presenteren de nieuwste generatie elektrische auto’s zoals het Honda e Prototype een nieuw soort vrijheid: om de batterij van de auto op te laden waar en wanneer u maar wilt. Met wisselstroom kan een elektrische auto thuis worden opgeladen met behulp van een conventionele stekker of speciale oplaadeenheid. Of parkeer de auto bij het winkelcentrum, sluit hem aan en laat de batterij opladen terwijl u aan het shoppen bent. Tijdens langere ritten biedt een landelijk netwerk van oplaadpunten bestuurders van een elektrische auto de flexibiliteit om te stoppen en snel op te laden. In slechts 30 minuten kan de accu tot 80% worden gevuld.

Meer dan 200 km per laadbeurt

Met een bereik van meer dan 200 km is het Honda e Prototype meer dan geschikt voor dagelijks
gebruik. En elke rit moet fijn zijn: het elektrische voertuig heeft een laag zwaartepunt en de aandrijving vindt plaats via de achterwielen, wat resulteert in een uitstekende wegligging. En met belastingbesparing en lagere ‘brandstofkosten’ in vergelijking met benzine- of dieselauto’s zorgt de nieuwe generatie elektrische auto’s van Honda voor meer dan een plezierige tijd alleen.