Logo
Logo

Een vlek in de autobekleding?

Het verwijderen van vlekken in je bekleding kan lastig zijn. Hoe kan dit op de beste manier gedaan worden? Wij leggen het u uit aan de hand van dit stappenplan. 

Niemand zit te wachten op vlekken in z’n auto. Maar ongelukjes gebeuren en dit kan nare gevolgen hebben voor uw bekleding! Ook is niet elke interieur-/bekledingssoort hetzelfde en vereisen zij allemaal een andere aanpak. Hieronder geven wij u enkele tips om vlekken uit uw bekleding te kunnen verwijderen. Dan kunt u met uw Honda weer goed voor de dag komen. En mocht het zelf niet lukken? Dan helpen wij u uiteraard graag verder.

TIP 1: VERMIJD ALLESREINIGER!

De meeste mensen behandelen een vlek in het interieur van de auto als een ‘gewone’ vlek. Onder een gewone vlek vallen alle vlekken van ‘huishoudelijke’ aard. 

Echter werkt het interieur van een auto nét even anders. De meeste bekleding van moderne auto’s is namelijk al behandeld tegen vlekken. Dat wil zeggen dat er vaak een aparte coating op de bekleding zit die vuilafstotend werkt. Wanneer deze coating in contact komt met, bijvoorbeeld, een allesreiniger dan verliest deze coating zijn werking. 

Het sop zal dan op den duur zelfs vuil aantrekken omdat op deze specifieke plek de coating ontbreekt. De Honda Jazz Crosstar heeft bijvoorbeeld speciale waterafstotende stoelen. Als deze stoelen in contact komen met heftige huishoudelijke reinigingsmiddelen dan zal de waterafstotende werking afnemen.

TIP 2: SPECIALE INTERIEURREINIGERS

Op het internet zijn diverse interieurreinigers te vinden. Deze producten zijn speciaal samengesteld om het stof/leer van uw auto te besparen. Vaak zijn dit sprays of schuim dat u aan kunt brengen op de stoelbekleding. Vergeet niet dat bij deze producten vaak de vuistregel ‘Less is more’ geldt. Een overtolligheid aan een schoonmaakproduct (al helemaal bij stoffen bekleding) kan voor nare kringen in de bekleding zorgen. Test daarom altijd éérst het product op een plek die lastig te zien is, dan weet u zeker dat de bekleding niet verkleurd of iets dergelijks.
Mocht u last hebben van een diepe/doordringende vlek dan kunt u deze voorbehandelen met een aparte interieurborstel. Deze borstel zorgt er voor dat het schoonmaakproduct net iets dieper kan inwerken op de vlek. Pas wel goed op of uw product voor stof of leer bedoeld is, deze kunnen vaak niet worden uitgewisseld en kunnen nare bijwerkingen hebben voor de bekleding van uw Honda. Vergeet naderhand niet de bekleding goed droog te maken (deppen, niet wrijven), anders kunnen er kringen ontstaan.

TIP 3: KRINGEN? GEEN PROBLEEM!

Heeft u al een poging gewaagd met het reinigen van uw interieur en zitten er kringen in uw bekleding? Geen zorgen, Honda de Bois weet raad! Fabrikanten zoals HG hebben verschillende middeltjes om specifiek kringen uit bekleding te verwijderen. Het blijft hier weer belangrijk om goed de bekleding te drogen. Dus veel doeken en zo veel mogelijk droogdeppen. Ook moet u er rekening mee houden dat het handig is om niet alleen de vlek te behandelen maar het volledige deel. Heeft u dus een vlek op de zitting van uw stoel? Dan is het wijs om de volledige zitting aan te pakken. Als alleen de vlek wordt behandeld dan ontstaat er kleurverschil en wordt er wederom vuil aangetrokken.

TIP 4: DE KRACHT VAN STOOM

Als u alles geprobeerd heeft en níets helpt, dan kunt u altijd nog een stoomreiniger inschakelen! Het grote voordeel van stoom is dat het efficiënt reinigt met een hoge temperatuur. Maar dan met minder water dan bijvoorbeeld een volle emmer. Ook zijn er verschillende professionele machines die u kunt huren voor een dag, speciaal om het interieur schoon te maken. Zo zijn er ook natte stofzuigers die de mogelijkheid hebben om uw bekleding nat te reinigen maar tóch droog achter laten.

TIP 5: DE PROFESSIONAL INSCHAKELEN

Mochten al deze stappen nog steeds geen verschil hebben gemaakt met betrekking tot uw interieur dan helpen wij u natuurlijk graag. Neem contact op met één van onze vestigingen om een afspraak in te plannen om uw auto professioneel te laten reinigen. Onze specialisten maken uw interieur weer tip-top op orde en klaar voor nog vele jaren plezier! Geen vlek te extreem, beloofd. Uw Honda is bij De Bois in goede handen!