Logo
Logo

Onze vakantietips

Wat kunt u zelf doen om uw auto in de vakantie conditie te krijgen?

Goed voorbereid op vakantie gaan is het halve werk. U kunt zelf al een grote stap zetten in de richting van een zorgeloze reis. Zorg er daarom voor dat u ruim voor vertrek uw auto onder de loep neemt.

Deze checks kunt u zelf uitvoeren:

Naar Duitsland op vakantie?

Belangrijk om te weten als u door Duitsland reist, is dat u verplicht bent om een gevarendriehoek, veiligheidsvest en verbanddoos in uw auto te hebben. Verder zijn er in Duitsland op veel plekken op de snelweg geen snelheidslimiet. Er geldt dan wel een adviessnelheid van 130km/u. Wanneer u een caravan of aanhangwagen trekt is de maximaal toegestane snelheid 100 km/u. U bent dan ook verplicht om twee wielkeggen mee te nemen.

Gaat u naar Frankrijk?

Als u naar Frankrijk op vakantie gaat is de maximumsnelheid op de snelweg 130km/u bij droog weer en bij regen 110km/u. Het meenemen van een gevarendriehoek en veiligheidsvest is verplicht op de Franse wegen.

Frankrijk kent veel flitspalen en het is verboden om een systeem te gebruiken dat u hiervoor waarschuwt. Wanneer u toch
gebruikmaakt van dergelijke services, kunt u een boete krijgen die oploopt tot 1.500,- euro. Navigatiesystemen geven vaak een ‘gevarenzone’ aan van ongeveer 300 meter. Ergens in deze zone staat dan een flitser.

Gaat u naar Spanje?

Wanneer u naar Spanje op vakantie gaat of door Spanje moet reizen bent u verplicht twee gevarendriehoek en een reservewiel mee te nemen. De maximumsnelheid bedraagt 120km/u. Voor campers of caravans is dat 90km/u.

Heeft u een fietsendrager achter op uw auto, camper of caravan? Let er dan op dat u altijd een wit markeringsbord met 3 rode strepen aan moet brengen.

Naar Italië op vakantie?

Als u naar Italië op vakantie gaat, is het belangrijk om te weten dat het verboden is om in een auto of camper te roken in het bijzijn van persoon onder de 18 jaar. In Nederland is dit (nog) niet verboden. De maximumsnelheid op snelwegen is 110km/u.

Heeft u een fietsendrager? Dan mag deze aan beide kanten niet verder dan 30 cm uitsteken. Deze moet voorzien zijn van een wit markeringsbord met 5 rode strepen.