Op vakantie met de auto

Geen reacties

Jaarlijks vertrekken in de zomervakantie veel Nederlanders met de auto richting zonnige oorden in Europa. Er zijn een aantal zaken waar je in de voorbereiding  rekening mee moet houden om tijdens de vakantie niet voor onaangename verrassingen te komen te staan.

Maak je auto vakantieklaar

Met een goede voorbereiding kan je de kans op pech aanzienlijk verkleinen. Er zijn een aantal belangrijke punten waarop je de  auto moet controleren. Lange afstanden zijn dan geen probleem omdat de auto helemaal technisch is nagelopen.

Zo is het controleren van de remmen van groot belang. Met wegen over bergen en heuvels krijgen de remmen meer te verduren dan op onze vlakke Nederlandse wegen.

Het controleren van de vloeistoffen  is voor het vakantieklaar maken onmisbaar. Denk hierbij aan het controleren van het oliepeil, ruitenwisservloeistof, koelvloeistof en remvloeistof. Zorg er ook voor dat de banden op spanning zijn. Je banden moeten harder worden opgepompt wanneer je met belading gaat rijden. Dit zorgt voor een betere wegligging en minder brandstof verbruik.

Slim en veilig inpakken

  • Plaats zware dingen zoveel mogelijk onderop. Het is veiliger en je houdt het zwaartepunt van de auto laag.
  • Prop de auto niet te vol. Meestal gebruik je niet alles van wat je allemaal meeneemt. Zonde, want je verbruikt meer benzine en het kan tot gevaarlijke situaties leiden.
  • Als je een dakkoffer nodig hebt, bepak deze dan zo licht mogelijk én monteer hem in het midden van het dak. Een dakkoffer heeft grote invloed op het weggedrag van de auto.

Wilt u uw auto laten checken door Honda de Bois? Maak dan een afspraak via het online planbord.

Een fijne vakantie gewenst!