Met de auto op vakantie

Geen reacties

Rijdt u binnenkort met uw auto over de grens? Dan is een tijdige voorbereiding erg verstandig. Van land tot land kan de regelgeving immers verschillen. Niet alleen op de weg, maar ook wat betreft eventuele verplichte uitrusting. Honda de Bois helpt u graag zonder zorgen op reis.

Gaat u een langere reis maken? Zorg dan dat u ruim voor vertrek uw auto nog eens extra controleert op de volgende punten:

  • Niveau van diverse vloeistoffen (motorolie, koelvloeistof, remvloeistof)Bandenspanning van alle banden (inclusief eventuele reserveband)
  • Wordt uw auto door extra bagage zwaarder belast? Verhoog dan uw bandenspanning volgens de fabrieksvoorschriften
  • Werking verlichting
  • Gaat u op pad met een aanhanger? Controleer dan ook tijdig de verlichting van de aanhanger in combinatie met uw auto
  • Resterende kilometers tot de volgende onderhoudsbeurt

Om er zeker van te zijn dat uw auto zomerklaar is, kunt u altijd een zomercheck laten uitvoeren. Indien uw auto voor vertrek bijna toe is aan de volgende onderhoudsbeurt raden wij u aan deze beurt voor uw reis uit te laten voeren.

Regelgeving in het buitenland

Laat u niet verrassen! Ook niet als u alleen op doorreis door een land reist en onderweg wordt geconfronteerd met plaatselijke regelgeving. De benodigde informatie is snel en eenvoudig online te vinden! Voor het zelf samenstellen van een actueel overzicht van regelgeving in diverse landen verwijzen wij u naar een handige website die de ANWB hiervoor beschikbaar heeft. Hier vindt u tevens zeer bruikbare tips over Beladen van auto en caravan en Tanken en brandstofprijzen.

Veiligheidsvest

Alle landen die vermeld staan op uw groene kaart kunt u bezoeken met uw leaseauto. Voor de landen die niet op uw groene kaart staan vermeld is geen verzekeringsdekking van toepassing. In deze landen mag uw auto niet op de openbare weg staan of rijden! Een machtiging van de leasemaatschappij is niet altijd noodzakelijk maar wel zo prettig om te kunnen overleggen. U bent immers niet de eigenaar van de leaseauto. In sommige landen is een -meertalige- verklaring van de eigenaar bij controle of incident zelfs vereist!

Welke landen mag ik met een leaseauto bezoeken?

In Duitsland is het verplicht om minstens één reflecterend veiligheidsvest in de auto te hebben. Automobilisten riskeren een boete wanneer zij geen veiligheidsvest bij zich hebben. In verschillende Europese landen, zoals België, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje en Italië was het al verplicht om een veiligheidsvest in de auto te hebben. Stop het veiligheidsvest niet in de kofferbak, de veiligheidsvesten moeten namelijk binnen handbereik opgeborgen worden. Gaat u met het gezin op vakantie? Dan wordt geadviseerd  voor alle inzittenden een veiligheidsvest mee te nemen in de auto.

Honda de Bois helpt u graag!

Heeft u vragen over de verzekering, verplichte veiligheidsuitrusting of technische staat van uw auto? Laat het ons weten, bel ons gerust. Honda de Bois helpt u graag goed voorbereid op weg!