Honda’s Earth Dream filosofie

Geen reacties

De ‘Earth Dreams’-filosofie van Honda is heel eenvoudig: kies voor rijplezier en bescherm de planeet. Ook de motor van de nieuwe Civic is uitgerust met deze speciale technologie.

Dynamisch rijden maar toch zuinig

Als resultaat hiervan is Earth Dreams Technology de naam voor de nieuwe generatie motoren en transmissies die is ontwikkeld met het oog op zowel hoge prestaties als een minimale impact op het milieu. De eerste motor in Europa binnen het baanbrekende gamma is de 1.6 i-DTEC diesel waarbij een optimale zuinigheid en een dynamisch rijgedrag hand in hand gaan.

Wat maakt de 1.6 I-DTEC diesel zo bijzonder?

De verlaagde mechanische wrijvingen helpen emissies te verminderen en de brandstofefficiëntie en motorreactie te verbeteren. Dit draagt bij tot een nog aangenamere rijervaring. De turbocompressor zorgt voor een optimale combinatie van trekkracht van lage naar middelste toerentallen en krachtige prestaties bij hoge snelheden.

Het brandstofinjectiesysteem staat garant voor een schonere en efficiëntere verbranding, met een lagere uitstoot en een beter brandstofverbruik tot gevolg. Het is de lichtste motor binnen zijn klasse voor een beter bestuurbare en responsievere auto.