Honda ontwikkelt eerste elektrische auto

1 reactie

Honda presenteerde in New York twee nieuwe versies van de Clarity.

De Clarity kennen we tot op heden alleen als een Honda met een brandstofcel aan boord. Daarin komt verandering met de presentatie van de Clarity Plug-in Hybrid en de Clarity Electric.

Ook aan het exterieur van de Clarity is te zien welke versie u voor zich heeft. De varianten zijn met name aan de voorzijde te herkennen; ze krijgen namelijk een andere grille. Ook de wielen en de lakkleur verschillen per variant.

Plug-in
De Clarity Plug-in Hybrid heeft een volledig elektrische actieradius van 68 kilometer. De brandstofmotor is een 1,5-liter vierpitter die, uiteraard, volgens het Atkinson-principe loopt. Het blok is gekoppeld aan een ruim 180 pk en 315 Nm sterke elektromotor. Het 17 kWh grote accupakket moet een totale actieradius van ruim 530 kilometer mogelijk maken.

Electric
De Electric heeft een 163 pk sterke elektromotor aan boord die 300 Nm levert. Het elektrohart is gekoppeld aan een 25,5 kWh groot accupakket. De volledige actieradius is nog niet bekend.

De Clarity moet helpen om Honda’s groene doelstelling te halen. Het merk wil dat tweederde van de wereldwijde verkopen anno 2030 geëlektrificeerd is.